Vi er den mest pålitelige leverandøren og megleren av sports og konsert billetter av alle typer . Prisene kan være høyere eller lavere enn pålydende
Vi er den mest pålitelige leverandøren og megleren av sports og konsert billetter av alle typer . Prisene kan være høyere eller lavere enn pålydende


Liverpool

Om du var fotballfan i 2005 er Champions League-finalen det året en av få matcher du ikke har glemt. Selv om du ikke er Liverpool-supporten er du nødt til å innrømme at det var mer enn bare fotball som avgjorde kampen. Noe stammet fra klubbens tradisjoner, verdier og fans. Det lille ekstra som gjør Liverpool til den fasinerende klubben den er.


Liverpool FC ble stiftet i 1892 av John Houlding som eide grunnen Anfield stadion var bygget på. Anfield har vært klubbens hjemmearena siden da. Liverpool tok sin første ligatittel i 1901 og sin 18. og foreløpig siste i 1990. Med sine 5 europacuper, 3 UEFA-cuper, 3 supercuper, 7 FA-cuper og 8 ligamesterskap er det ikke det ikke rart Liverpool FC regnes som en av de største klubbene i engelsk og europeisk fotballhistorie. Liverpool er fortsatt den mestvinnende engelske klubben i europacupen (Champions League).

Klubben vant for første gang 1. divisjon i 1901. Det ble mange år og mye sølv før Liverpool vant sin så langt siste og 18. Premeier League i 1990. Klubben har vunnet Europa cupen 5 ganger, UEFA cupen 3 ganger, 3 UEFA Super Cups, 7 FA cuper og 8 ligacuper, så det er ikke uten grunn at Liverpool sees som en av de store klubbene i Europa. 

1959 står nedtegnet i historiebøkene som året da Liverpools skjebne endret seg. Det var året da Bill Shankly, en tidligere skotsk spiller med trenererfaring, tok over som trener og manager i klubben. Fram til da hadde Liverpool tatt hjem 5 ligatitler, men var forvist til andredivisjon etter nedrykk i 1954. Sammen med assistentene Bob Paisley, Joe Fagan og Rueben Bennet, penset Shankly Liverpool tilbake på sporet mot storhet. Under kyndig lederskap av Shankly (1959-1974), Paisely (1974-1983) og Fagan (1983-1985) tok Liverpool hjem 10 ligatitler, 2 FA-cuper, 4 ligacuper, 2 UEFA-cuper og 4 europacuper. Den makeløse suksessen ble fulgt opp med enda flere titler under Kenny Dalglish ledelse på slutten av 80-tallet. I praksis var Liverpool klubben over alle engelske fotballklubber på 70- og 80-tallet. 

Siden årtusenskiftet har klubben vunnet 2 FA-cuper, 3 ligacuper, UEFA-cupen (2011) og Champions League (2005 med Rafael Benítez som manager) i en heroisk og uforglemmelig kamp mot AC Milan der Liverpool lå under 0-3 til pause og til slutt avgjorde på straffer. Seieren var Liverpools 5. i rekken og sikret dem trofeet til odel og eie. Liverpool har fortsatt til gode å vinne Premiere League (etablert i sin nåværende form i 1992) og venter fortsatt på tittelen. Klubben kom veldig nær i sesongen 2013-14, etter å ha ledet i sluttrundene, men ble slått på målstreken av Manchester City.

To store fotballhistoriske tragedier er forbundet med Liverpool og deres hengivne fans. Den første er Heysel Stadium-tragedien 1985 under Europacupfinalen mot Juventus, der 39 Juventus-supportere omkom grunnet overinnslipp av tilskuere, noe som førte til at en vegg raste. Hovedgrunnen til tragedien var Liverpool-fansens utagerende oppførsel, selv om det i ettertid er påvist at bade stadions dårlige forfatning og feil begått av Belgisk politi også var viktige faktorer. Tragedien synliggjorde en topp i britisk hooligansisme og som en følge ble Engelske klubber bannlyst fra Europeiske matcher i fem år, og i Liverpools tilfelle enda lenger.

Den andre tragedien er Hillsbourough-katastrofen i FA-cup semifinalen mot Nottingham Forrest i 1989, da 96 Liverpoolsupportere ble drept pga. overinnslipp. Hendelsen står igjen som en av de største katastrofene i brittisk fotballs historie. Skylden for katastrofen ble tillagt Liverpoolsupporterne, men til slutt innrømmet brittiske myndigheter at den ble forårsaket av feilaktige bedømminger foretatt av politiet. Avgjørelser som forårsaket overinnslippet og som i kaoset etter forhindret behandling av de skadde kunne ha reddet mange menneskeliv. 

Liverpools supportere er verdenskjente for sin pasjonerte støtte for klubben. Sangen "You will never walk alone" ble klubbens hymne på begynnelsen av 60-tallet og vil for alltid være forbundet med klubben. Fire spiller troner høyere enn noen andre fra Liverpools glansdager på 70- og 80- tallet; keeper Ray Clemence og spissene Kevin Keegan, Kenny Dalglish og Ian Rush som innehar klubbens scoringsrekord med 340 mål på 660 kamper. Rekorden for flest spilte matcher tilhører Ian Callaghan for 857 kamper mellom 1960 0g 1978.

Blant dagens spiller er det nok kaptein Steven Gerrard som sterkest forbindes med klubben og den ånd. Gerrard er oppført med 719 kamper og 186 mål. Liverpools største rivaler er tradisjonelt naboklubbene Everton og Manchester Unite. De siste årene har også Manchester City tatt seg inn på denne listen.   

Lyst til å se Liverpool spille hjemme? Anfield kan nå ta imot hele 54 074 tilskuere og billettene kan du kjøpe her. Sports Events 365 har alltid Liverpool billetter tilgjengelige i alle kategorier, så bli med til Anfield og 
syng med hjemmefansen  «You’ll never walk alone»...


Liverpool tickets - 2017-2018
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det
UEFA Champions League (Fotball) Champions League Final: Real Madrid - Liverpool
Kiev, Ukraina - Olympic Stadium
26 Mai 2018,
21:45
Fra
NOK 6,086
International Champions Cup (Fotball) Liverpool - Borussia Dortmund
Charlotte, NC, USA - Bank of America Stadium
22 jul 2018,
16:00
Et utvalg av prisklasser
International Champions Cup (Fotball) Manchester City - Liverpool
East Rutherford, NJ, USA - MetLife Stadium
25 jul 2018,
20:00
Et utvalg av prisklasser
International Champions Cup (Fotball) Manchester United - Liverpool
Ann Arbor, MI, USA - Michigan Stadium
28 jul 2018,
17:05
Dato ikke endelig
Et utvalg av prisklasser
Vennskaps kamper - Fotball (Fotball) Liverpool - SSC Napoli
Dublin, Irland - Landsdown Road
04 Aug 2018,
19:45
Fra
NOK 1,177